Mac RAM upgrade

RAM upgraden

Wat is RAM geheugen?
RAM geheugen staat voor Random Access Memory. Hierop wordt data tijdelijk opgeslagen, in tegenstelling tot de harde schrijf waar data wordt opgeslagen voor de langere termijn. Andere namen voor RAM geheugen zijn intern geheugen en werkgeheugen. Iedere laptop of computer maakt gebruik van RAM geheugen. Data op het RAM geheugen kan veel sneller worden geopend dan een harde schijf. De processor van een desktop of laptop werkt nauw samen met het RAM geheugen. Bij een snelle computer is het daarom belangrijk dat er voldoende RAM geheugen aanwezig is.

Hoe werkt RAM geheugen?
U zou het RAM geheugen kunnen zien als een kleine harddisk waar de inhoud constant van wisselt terwijl u met de computer aan het werk bent. RAM is alleen véél sneller dan een harddisk. Programma-onderdelen die in het geheugen staan zijn daardoor veel sneller op te roepen dan vanaf de harddisk. Het RAM geheugen is eigenlijk het opslagruim van de processor (naast het cache geheugen). Tijdens het werken met de computer vindt er constante data-uitwisseling plaats tussen de processor en het RAM geheugen. Het werkgeheugen is de laatste buffer tot aan het opslagapparaat (SSD of harde schijf) waar u gegevens voor een langere tijd op bewaart. Het werkgeheugen verliest elke keer nadat u de computer uit zet zijn gegevens die de processor erin heeft gezet. Daarom wordt het werkgeheugen ook wel het tijdelijke geheugen genoemd.

De snelheid van RAM geheugen
De rekensom is bij RAM geheugen vrij simpel. Hoe meer RAM geheugen u in uw apparaat hebt, des te sneller het apparaat data kan verwerken. Dit zult u merken tijdens het gebruik van de laptop of computer. De meest voorkomende sets RAM zijn 4GB, 8GB, 16GB en 32GB. Natuurlijk kunnen we ook altijd nog meer geheugen bij plaatsen. Neem in dat geval even telefonisch contact met ons op.

Hoeveel RAM geheugen heeft u nodig?
Hoe meer werkgeheugen uw computer heeft, des te sneller de computer is. Maar dat geldt niet altijd zo. Als u zware taken op uw computer uitvoert, is meer werkgeheugen inderdaad erg fijn. Maar maakt u alleen gebruik van internet en een aantal lichte kantoor programma’s op uw computer? Dan heeft u met 8GB aan RAM geheugen meer dan voldoende. Maakt u gebruik van veel zware programma’s en heeft u veel programma’s op het zelfde moment open staan om te kunnen multitasken? Dan raden wij 16GB of 32GB RAM geheugen aan. Dit zal uw Mac aanzienlijk sneller maken. Wilt u een offerte aanvragen voor het upgraden van het RAM geheugen van uw Mac? Dat kan via het Macbook of iMac reparatie formulier. Geef hierbij duidelijk aan hoeveel geheugen u nu heeft en hoeveel geheugen u wenst te hebben.

 

RAM upgrade aanvragen:

Scroll naar boven